Maja iz Zabojčka zdravja

Pozdravljeni,
moje ime je Maja in sem tista Maja iz Zabojčka zdravja, ki vas tedensko obvešča o novostih in opominja na nakup zabojčkov. Urejam tudi Instagram profil Zabojčka zdravja in vam v story-jih poskušam približati dnevno dogajanje na farmici.

Sem velika ljubiteljica živali in ravno živali so me pritegnile in potegnile na to delovno mesto. Doma imam psičko posvojeno iz Bosne in še enega posvojenega kužka. Življenja brez živali si ne znam predstavljati, resnično je življenje veliko lepše v sobivanju z njimi.

Dodano vrednost pri izbiri delovnega mesta pa ima seveda nad-ekološko pridelana zelenjava, s katero sem zdaj dnevno v stiku in katera je tudi večkrat na dan na našem družinskem jedilniku.

Sem tudi mamica triletni punčki Uni, ki prav tako kot mamica nima obstanka. Pozimi me najdete na snegu, poleti v morju. Rada imam Pohorje, kjer se rekreiram v vseh letnih časih. Zelo rada sem v naravi, ne glede na vreme.

Rada delam na zemlji in tudi za računalnikom, še najbolj všeč mi je, da sem lahko malo na farmi in malo v pisarni. Rada gledam kako zelenjava raste, še raje jo jem (najrajši kar surovo).

Sem velika zagovornica dojenja in hranjenja dojenčka po Baby Led Weaning (ODSTAVLJANJE NA OTROKOVO POBUDO) metodi. Odstavljanje na otrokovo pobudo je metoda uvajanja goste hrane, kjer hrano ponujamo v koščkih (ki jih otrok lahko drži v roki) in pred dobrima dvema letoma sem tudi jaz iskala zelenjavo (in sadje), ki bi jo brez slabe vesti ponudila hčerkici pri njenih začetkih spoznavanja goste hrane, seveda je nisem našla in sem se bila primorana zadovoljiti z zelenjavo iz trgovine in pa s tem malim izborom zelenjave, ki sem jo pridelala na lastnem vrtu. Zdaj ko vem za našo farmico bom imela pri drugem otroku eno skrb manj. Malo več o tej temi lahko iz moje strani pričakujete kmalu v eni izmed objav.

Zelo me zanima tudi teologija, ki sem jo tudi študirala. Verjetno si mislite, da mi pri tej službi moj študij ne koristi veliko? Seveda mi koristi, študij teologije ti ponudi takšno širino, da lahko iz njega črpaš znanje vsak dan, vsak trenutek.

Rada delam na naši farmici, ker so ljudje prijazni, preprosti, vedno pripravljeni pomagati in vzdušje v kolektivu je sproščeno. Nisi samo številka, si nepogrešljiv člen in tako se tudi počutiš. Prav vsak prispeva svoj dragoceni delež in si prizadeva, da bi »jedli zdravo in podpirali naravo«.

Naše zdravo prehranjevanje se začne že v službi, saj vsak dan vsi skupaj jemo kosilo (ki je pripravljeno iz veliko pri nas pridelane zelenjave).

Če želite izvedeti več o drugih članih našega kolektiva še naprej spremljajte facebook stran Zabojček zdravja, saj se bo vsak četrtek predstavil eden izmed nas.
Če imate kakšno vprašanje, nam pišite na: maja@zabojcekzdravja.si.