MINEA IZ ZABOJČKA ZDRAVJA

Moje ime je Minea in pri Zabojčku zdravja (https://www.zabojcekzdravja.si/) delam že od februarja. Dolgo sem iskala zaposlitev vendar neuspešno, zato sem na zavodu za zaposlovanje zaprosila za napotitev na katerokoli delo preko javnih del.

Napotili so me na Permakulturni inštitut Maribor, kjer mi je bilo všeč že prvi trenutek. Po nekaj mesecih dela na farmici se mi je zelo izboljšalo splošno počutje (boljše spanje, veliko več energije, boljša prebava, …). Vse to pripisujem delu na zraku in seveda zdravi prehrani (https://trgovina.zabojcekzdravja.si/).

Izgubila sem tudi nekaj kilogramov in resnično se počutim veliko bolje, delo tukaj mi res dobro dene. Na farmici imamo veliko živali, tudi neke posebne muhe (ki so meni osebno najbolj zanimive).

Rada se vedno znova učim nove stvari, zato tukaj na farmici nenehno nekaj sprašujem, tako mi je Matej (ustanovitelj Permakulturnega inštituta) veliko povedal tudi o živalih, ki živijo na naši farmici. V teh nekaj mesecih dela na farmici sem se naučila ogromno-o pridelavi zelenjave, o živalih, o zemlji, celo o marketingu in fotografiji.

Vsako jutro se z veseljem podam na pot proti službi, saj me delo, ki ga opravljam res osrečuje. Tudi družini sedaj pripravljam obroke iz ekosistemsko pridelane zelenjave (https://trgovina.zabojcekzdravja.si/), tako da se tudi oni prehranjujejo z najboljšo zelenjavo v Sloveniji.

Na PI Maribor sem spoznala veliko ljudi (od prostovoljcev, raziskovalcev in tudi ljudi, ki prihajajo k nam na oglede) in tudi to je eden izmed razlogov zakaj tako rada delam tukaj-nova poznanstva, novi ljudje.

Najpomembnejše pa je to, da imamo direktorja s posluhom za ljudi, s katerim se da pogovoriti o vsaki stvari.

 

Raziskovalci Permakulturnega inštituta smo kot ena velika družina in tudi pri delu se vidi, da vsi stremimo k istemu cilju. Najlepše od vsega pa je, ko skupaj malicamo in se pogovarjamo, malica vedno mine prehitro.

Vsem ljudem želim, da si tako kot jaz, izboljšajo kakovost življenja z uživanjem ekosistemsko pridelane zelenjave in gibanjem na svežem zraku. Pridite in se prepričajte na lastne oči.

Lep pozdrav do naslednjič,

Minea Malkoč