Naša urbana farmica - Zabojček zdravja

Naša urbana farmica

Naša Urbana farmica  (strokovno: Učno demonstracijski center Pobrežje), je prvo gredico dobila v začetku leta 2016 in služi tako za namene izobraževanja, kot tudi pridelave vseh produktov, ki jih pakiramo v vaše zabojčke. Na 1,5 hektarja veliki površini pridelamo tekom sezone več kot 40 različnih vrst zelenjave in zelišč, vsako leto pa nam uspe pridelati tudi čudovite, sladke lubenice.

Načrtovanje je temelj kakovostne storitve.

Približno dva cela meseca smo načrtovali našo urbano farmico. Potrebno je bilo namreč zadostiti potrebam učinkovitosti, povpraševanju po produktih, prijazno je moralo biti strankam ter udobno za delo. Zato so naše gredice vse enako dolge in enako široke. Skrbno je načrtovana tudi pridelava, ki jo naši raziskovalci dnevno izpopolnjujejo. Celotni center je označen in skrbno vzdrževan,  saj se na naših površinah načrtovanja, pridelave in novega načina kmetovanja učijo:

  • Dijaki
  • Študentje
  • Hobi vrtičkarji
  • Profesionalni pridelovalci.


Način pridelave omogoča / zahteva raznolikost zelenjavnih vrst.

Na slikah ste verjetno opazili mešane posevke rastlinskih sort. Pridelava ekosistemske kakovosti namreč zahteva sobivanje podpornih rastlin, ki pozitivno vplivajo druga na drugo. S tem povečujemo kakovost produktov, zmanjšujemo možnost za škodljivce in bolezni ter povečujemo površinske donose. 

Velikost ni pomembna. Učinkovitost je vse!

Celotna farmica je optimalno postavljena glede na pogoje, ki so nam bili dani. Pomembna je usmeritev gredic, potek potk, oddaljenost pralne postaje od gredic, oddaljenost orodja in pakirnice… Da bi lahko vaše produkte na dan dostave tudi nabrali in vam jih spakirali, nimamo druge izbire, kot pa da je vse prilagojeno najvišji možni učinkovitosti. Le tako so lahko produkti v vaših zabojčkih zares sveži.

Prva ekosistemska farmica v Sloveniji!

Vsaki delovnik, med 8:00 in 15:00 uro je farmica odprta za obiskovalce. Ker imamo ogromno dela se vam bomo zelo težko posvetili, lahko pa si farmico sami pogledate in se na lastne oči prepričate o naših metodah. Če želite podroben vpogled v naš način pridelave in filozofijo, ki stoji za tem, potem vas vabimo, da nas pokličete ali pa rezervirate svoj termin na info@zabojcekzdravja.si. Vsak petek ponujamo namreč vodene oglede z degustacijo.

Z zakupi na farmici Zabojček Zdravja do naziva Ambasador Zdravja

Zabojcek_Zdravja_1600x900_1

Vsak, ki pri nas investira v produkte, izobraževanja, načrtovanje, predstavitve ali postane prostovoljec na naši farmici, na svoj način podpira delovanje Permakulturnega Inštituta Maribor. Tako postane Ambasador Zdravja in s svojim prispevkom pomaga ohranjati naravo ter prispeva svoj delež k širjenju trajnostnih praks in uvedbi nujnih sprememb.

Zakupite svoj Zabojček Zdravja in postanite Ambasador Zdravja, ki s svojim prispevkom v zameno za živila vrhunske kakovosti omogoči regeneracijo degradiranih površin in kot del večje zgodbe pripomore k preusmeritvi najbolj destruktivne gospodarske panoge v regenerativno.

Kontakt:

Betnavska cesta 116
2000 Maribor

+386 41 797 144

info@permakulturni-institut.si