Pogosta vprašanja - Zabojček zdravja

Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj je zabojček?

Zabojček je velika ali majhna lesena gajbica napolnjena s produkti po vaši izbiri. Aktualni zabojček vsebuje zelenjavo v vrednosti cca.: 18 €. Polovični zabojček vsebuje zelenjavo v vrednosti cca.: 9 €. Vi pa zmeraj plačate manj, saj našim Ambasadorjem zdravja, torej tistim strankam, ki pri nas kupujejo zelenjavo, upoštevamo količinski popust, ki ga program zaračuna vsakič, ko presežete vrednost 9,00 € zelenjave v zabojčku (primer: če v zabojček dodam za 18,42 € zelenjave, program obračuna 2 € popusta).

Ali so leseni zabojčki vračljivi?

Zabojček v katerem ste prejeli zelenjavo je vračljiv, zato za njega pobiramo kavcijo.

Veliki zabojček: 5 €

Mali zabojček 2,50 €

V primeru, da boste zabojček vrnili v izpravnem stanju vam bomo ob zadnjem prevzemu vrnili denar.

Kaj pomeni zakup zabojčka?

Zabojčke lahko zakupite za celo sezono, za en mesec ali pa naročate zabojčke glede na vašo trenutno potrebo. Naročite lahko tudi posamezno zelenjavo.

Zakup pomeni, da naročite in plačate zabojčke v naprej oziroma ob prvem prevzemu. Primer: zakupite mesečni zakup, plačate 60,00 €, v aplikacijo pa vam naložimo kar 72,00 €, ki jih lahko poljubno celo sezono porabljate.

Zakaj bi zakupil zabojček?

Razlogov je več. Prvi je verjetno ta, da si zagotovite svoj zabojček. Število je namreč omejeno in kaj hitro se lahko zgodi, da bodo zabojčki razprodani.

Drugi razlog: Z zakupom si zagotovite tudi količinski popust. 6 mesečni zakupniki bodo z enkratnim plačilom 350 € dobili produkte v vrednosti kar 450 €. Mesečni zakupniki ob plačilu 60 € dobijo produkte v vrednosti 72 €. Enkratni zakupniki pa ob plačilu 16 € dobijo produkte vredne 18 €. Majhni zabojčki imajo vse cene prepolovljene.

Tretji razlog: Produkti v zabojčku so ekosistemske pridelave. Najvišjo kakovost pa ne zagotavljamo zgolj z načinom pridelave, ki je popolnoma trajnostni pristop h kmetijstvu in je nad ekološke kakovosti, pač pa vaše produkte pobiramo in pakiramo le nekaj ur pred vašim prevzemom.

Četrtič: Vsi produkti prihajajo iz lastne pridelave, zato je kakovost 100% nadzorovana in preverjena.

Kaj podpiram z nakupom Zabojčka Zdravja?

Krovna organizacija je Permakulturni Inštitut Maribor, ki pod znamko Zabojček Zdravja trži produkte, pridelane na svojih učno demonstracijskih centrih. Z nakupom produktov ekosistemske pridelave se financira delovanje te naravovarstvene organizacije, kjer vlagamo vso energijo v prikaz, kako bi bilo potrebno trajnostno kmetovati in izobražujemo, načrtujemo ter preusmerjamo trenutne katastrofalne kmetijske prakse v trajnostne.

Kako velik je velik zabojček in kakšen je mali?

Velik zabojček zadostuje povprečni štiričlanski družini za en teden, medtem ko je mali zabojček namenjen manjšim družinam in parom ter posameznikom z velikim zelenjavnim apetitom.

Kje lahko zabojček prevzamem in kdaj naročim?

Naročate lahko vsak dan preko naše spletne aplikacije . Prevzemna mesta so v Mariboru, Celju in Ljubljani. V Mariboru imamo tri prevzemna mesta (Dalmatinova ulica 13, Gosposvetska 19 in Betnavska 116), medtem ko je v Ljubljani prevzemno mesto na Poljanski 26, v Celju pa na Dečkovi cesti 2. Več informacije tukaj.

Zabojček lahko prevzamete na Dalmatinovi ulici 13 v Mariboru v torek od 15:00 do 17:00 in četrtek od 15:00 do 17:00. V kolikor vam čas ne ustreza, nas kontaktirajte in probali se vam bomo prilagoditi.

Na Betnavski ulici 116 in Gosposvetski 19 v Mariboru lahko prevzamete svoj zabojček v torek in četrtek od 16:00 do 18:00 ure.

V Ljubljani je prevzem vsak četrtek od 17:15 do 18:00 ure.

V Celju je prevzem vsak četrtek od 15:15 do 16:00 ure.

Naročila lahko oddajate:

  • Za prevzem v torek: od petka, 7:00 ure do ponedeljka do 22:00 ure.
  • Za prevzem v četrtek: od petka 7:00 ure do srede do 22:00 ure.

Kako opravim plačilo?

Način plačila izberete ob oddajanju naročila v spletni aplikaciji.

Vse zakupe poravnate pred prevzemom če izberete opcije:

  • Plačilo s paypalom
  • Plačilo s kreditno kartico
  • Plačilo z nakazilom na TRR ali preko položnice (v tem primeru morate dokazilo o plačilu prinesti na prevzemno mesto ob prvem prevzemu zabojčka ali dokazilo poslati na info@zabojcekzdravja.si)

Zakup poravnate ob prvem prevzemu če izberete opcijo:

  • Plačilo bo prevzemu na izbranem prevzemnem mestu (plačate lahko samo z gotovino na mestu prevzema, ko prvič prevzamete naročene produkte)

Za prevzeme v Mariboru velja, da je dostava brezplačna.

Dostava v Celje znaša 1,90 € po dostavi (količina dostave je neomejena) v Ljubljano pa 2,90 € po dostavi (količina dostave je neomejena) in jo program avtomatsko doda ob naročilu in izbiri prevzemnega mesta Ljubljana ali Celje.

Kaj storiti, če je živilo v zabojčku pokvarjeno?

Vsak produkt, ki ga spakiramo v zabojček je preverjen in sveže pobran, zato se zelo redko zgodi, da je produkt pokvarjen. Ker pa ekosistemska pridelava temelji na posnemanju vzorcev iz narave, se lahko zgodi, da se kak nepridiprav skriva v glavi zelja ali solate. V primeru, da je kateri izmed produktov neužiten, nam to prosimo sporočite na elektornski naslov ali po telefonu. Z veseljem bomo ob naslednjem naročilu dodali produkt v vrednosti pokvarjenega živila v vaš zabojček brezplačno. Lahko pa živilo prinesete nazaj na demonstracijski center Dalmatinova ulica 13, in produkt vam bomo nemudoma zamenjali.

Nisem zadovoljen z zabojčkom. Kaj storiti?

Za znamko Zabojček Zdravja ponosno stoji Permakulturni Inštitut Maribor, ki zagotavlja najvišji standard kakovosti v vašem zabojčku. Vendar ker smo si ljudje različni se lahko zgodi, da z zabojčkom ne boste zadovoljni. Prosili bi vas, da nam brez zadržkov sporočite, kaj vas je zmotilo in kaj bi želeli, da storimo za vašo boljšo izkušnjo z nami. Če še zmeraj ne boste zadovoljni, vam bomo v primeru, da ste zakupili zabojček za v naprej, vrnili preostali del kupnine, ki ga še niste porabili na spletni trgovini.

Za vse pritožbe in komentarje se obrnite na info@zabojcekzdravja.si ali pokličite na tel.: 040 884 243. Z največjim veseljem vam bomo ustregli, če se bo le dalo.

Kako dobim informacije?

Vsak petek boste na vaš elektronski naslov prejeli elektronsko sporočilo z opisom vsebine zabojčka za naslednji teden. Obrnete se lahko na Jerneja: 040884243 ali info@zabojcekzdravja.si

Kontakt:

Betnavska cesta 116
2000 Maribor

+386 41 797 144

info@permakulturni-institut.si